واردات از چین / واردات کالا از چین / ثبت سفارش خرید کالا از چین با شرکت علی والا
ثبت سفارش خرید از چین
ثبت سفارش خرید از چین
آیا می دانید ثبت سفارش خرید از چین چگونه انجام می شود؟ با گام های مهم تجارت با چین آشنایی دارید؟ آیا می دانید چرا ایران بیشترین تجارت بین المللی را با کشور چین دارد؟ برای تجارت بین المللی کشور های بسیار زیادی هستند که می توان با آن ها به تجارت پرداخت اما یکی از کشورهای مورد هدف اکثر تجاری ایرانیان چین است؛ چرا که این کشور از دیرباز تاکنون با ایران رابطه تجاری خوبی داشته است. چین را می توان یکی از کشورهای توسعه یافته و بزرگی برشمرد که در شرق آسیا می باشد. این کشور طی سالهای اخیر با تولید انبوه و صادرات کلان توانسته است به عنوان یکی از خود به های اقتصادی بزرگ جهان تبدیل شود. هم اکنون سطح وسیعی از صادرات بازار جهان را این کشور به خود اختصاص داده است. در ادامه درباره چگونگی ثبت سفارش خرید از چین توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم داد.
اقدامات لازم جهت واردات و ثبت سفارش خرید از چین
شما به عنوان یک تاجر تازه کار که قصد دارید اقدام به واردات مستقیم از چین کنید، بایستی با تمام گامهای این پروسه شناخت پیدا نمایید. ثبت سفارش خرید از چین یکی از گام های مهم و حساس است که بایستی با رعایت و در نظر داشتن تمامی مشخصات و پارامترها صورت بگیرد. طی فرآیند واردات شما اقدام به واردات یک محصولی می کنید و قطعاً هم آن محصول کالای مورد نیاز بازار ایران می باشد که قبلاً درباره آن تحقیقات زیادی به عمل آمده است. گام های بسیار مهمی هستند که پس از انجام فعالیت های لازمه در داخل کشور شما بایستی در خارج از کشور یا همان چین به آن ها بپردازید. برخی از این فعالیت های مهم و کاربرد عبارتند از:
• اولین گامی که شما بایستی در کشور چین بردارید شناسایی صادر کننده و یا تولید کننده می باشد. با وجود تولید کنندگان و همچنین صادر کنندگان زیاد در این کشور شما باید ابتدا تحقیقات بسیاری به عمل آورید و در نتیجه بهترین برند محصول مورد نظر را یافته و برای مراحل بعدی اقدام کنید.
• اکنون نوبت به آن است که جهت گفتگو مذاکره با شخص صادر کننده و تولید کننده اقدامات لازم را انجام دهید. طی نشست های که با صادرکنندگان خواهید داشت، بایستی درباره تمامی شرایط و نکات صحبت کنید. مهمتر از همه میزان خرید، قیمت، کیفیت، چگونگی حمل و نقل، انتقال وجه و غیره همگی بایستی مورد توجه قرار بگیرد.
• قبل از اینکه توافق نامه امضا شود و اقدلم به ثبت سفارش خرید از چین کنید، بایستی هماهنگی های لازم را جهت دریافت نمونه محصول مورد نظر انجام دهیم. شما باید به این نکته توجه کنید که تا قبل از دریافت نمونه هیچ قراردادی بین دو طرفین منعقد نگردد.
• اکنون نوبت به بررسی نمونه مورد نظر قبل ثبت سفارش خرید از چین است پس از آنکه شما نمونه دریافتی را بررسی کردید و حتی تمامی مشخصات آن و تست فنی در رابطه با صحت و سلامت محصول انجام شد، می توانید اقدام به عقد قرارداد کنید.
مهمترین مراحل خرید از چین
• اخذ پروفرما در این مرحله مورد توجه قرار میگیرد که بایستی با رعایت تمامی مقررات و قوانین قرارداد نهایی بین دو طرفین معامله انجام شود و تمامی مشخصات و شرایط در پروفرما درج گردد.
• پس از انجام تمامی مراحل برای واردات اکنون نوبت به ثبت سفارش خرید از چین است. برای ثبت سفارش شما نیاز شماره قبض انبار دارید تا کارشناسان بتوانند بر اساس این شماره قبض سفارش شما را ثبت نمایند البته پس از ثبت با بررسی های صورت گرفته و بایستی تاییدیه لازم از سازمان ثبت سفارش به گمرک ابلاغ شود.
• حالا نوبت به اظهار گمرکی است که طی این مرحله کارشناسان امور گمرکی تمامی مشخصات و توضیحات مندرج در سند یا پروفرما را بررسی کرده و چنانچه این مشخصات تطابق داشت و مورد تایید کارشناسان بود از طرف دایره ارزش گمرکی تاییدیه لازم صادر می گردد.
• مهمترین مرحله ترخیص کالا است که شما بایستی بسیاری از اسناد مورد نیاز نظیر پروفرما، بارنامه، شماره قبض انبار، گواهی مبدا و غیره را به مامورین گمرک ارائه دهید، در نتیجه مامورین گمرک نیز با بررسی های انجام شده تاییدیه لازم را جهت ترخیص محموله موردنظر ارائه خواهند داد. آنگاه محصول شما به سمت درب خروجی حرکت می کند که البته در این مرحله نیز شما بایستی هزینه هایی را مشتمل بر هزینه ترخیص کالا و همچنین اقداماتی نظیر ترانزیت و حمل و نقل را انجام دهید. برای ترانزیت و انتقال محموله نیز بایستی از قبل مجوز های لازم اخذ شده و با وسیله نقلیه مورد نظر هماهنگی های لازم انجام شود که وسیله نقلیه نیز با توجه به میزان وزن محموله تعیین می گردد و برای این کار ابتدا محموله را وزن می کنند.
چرا تجارت با چین؟
طی سال های اخیر واردات از کشور چین به ایران با افزایش بسیار زیادی همراه بوده؛ چرا که محصولات تولیدی چین روز به روز با کیفیت و تکنولوژی های نوین به تولید می رسند. از طرفی این کشور تمامی محصولات تولیدی خود را با قیمت مناسبی روانه بازار می کند و همین مسئله تاجران را به وسوسه می اندازد. بهتر است بدانید، ترخیص محصول مورد نظر که از چین صادر شده به دلیل بالا بودن سطح واردات از چین یکی از پرترافیک ترین مسیرها خواهد بود. آیا میدانید بیشتر محصولات وارداتی از چین شامل چه مواردی هستند؟ همانگونه که اشاره شد، کشور چین جز بزرگترین کشورهای توسعه یافته است که هم اکنون هزاران شرکت تولیدی در آن به فعالیت و همچنین رقابت با یکدیگر پرداخته اند. این کشور جزو بزرگترین صادرکنندگانی است که هم اکنون تمامی محصولات و همچنین دستگاه ها و ماشین آلات مورد نیاز تمامی حوزه ها را با کیفیت فوق العاده بالایی به تولید می رساند.
قدرت تجاری چین به اندازه ای طی سال های اخیر توسعه یافته که هم اکنون در بازار جهان رقیب ندارد. محصولات وارداتی از چین طی سال های اخیر نظیر تمامی انواع لوازم خانگی، محصولات دارویی، تجهیزات اداری، دکوراسیون، تجهیزات برقی، ماشین آلات و دستگاه های خط تولید هستند که همگی با تنوع بسیار زیادی وارد بازار کشور می شود. اگرچه انتخاب کشور تولید کننده برای تجار ایرانی کار بسیار سادهای است و در همان ابتدای کار کشور چین را برای تجارت انتخاب می کنند، ولی بهتر است بدانید تولیدکنندگان بسیار زیادی در این کشور جهت تولید هر محصولی با یکدیگر به رقابت پرداخته اند. اکنون برند های بسیار مختلفی از انواع محصولات متنوع در این کشور وجود دارد، پس از انتخاب یک برند در این کشور کار بسیار پیچیده ای است و شما بایستی ابتدا درباره تمامی شرکت های تولید کننده تحقیقات لازم را به عمل آورید. در نتیجه پس از این کار با شرکت مربوطه قرارداد بسته و مرحله ثبت سفارش خرید از چین صورت می گیرد. در نهایت مقدمات لازم جهت واردات نیز بایستی مو به مو با رعایت قوانین و مقررات صورت بگیرد.
بازاریابی مهمترین مرحله واردات
با توجه به اینکه تجارت بین المللی یو فرایند دشوار و پیچیده ای است، بسیاری از ما تنها گام هایی را مورد نظر قرار می دهیم که مربوط به انجام فعالیت های خارج از کشور می شود. بهتر است بدانید، قبل از اینکه شما بخواهید حتی اقدام به اخذ کارت بازرگانی کنید گام های بسیار مهم و تاثیرگذار در موفقیت شما وجود دارد که بایستی حتماً مورد توجه قرار بگیرند. یکی از از مهمترین مراحل واردات، بازاریابی و همچنین ثبت سفارش خرید از چین است که ابتدا بازاریابی مورد بررسی قرار می گیرد. همانگونه که مستحضرید در گام نخست ما بایستی نوع محصول مورد نظر که جهت تامین نیاز آن را وارد می کنیم بررسی شود. در واقع قرار است ما درباره میزان تقاضای بازار تحقیق و اقدام به واردات محصول نماییم که در این صورا بازار فروش خوبی خواهد داشت.
مهمترین گام تجارت همین بازاریابی است از آنجایی که به سبب منفعت تجارت بین المللی اکثر سرمایه گذاران سودای تجارت بین المللی را بر سر دارند، بهتر است با مراحلی چون بازاریابی و حتی چگونگی ثبت سفارش خرید از چین آشنا شوید. یافتن مشتری های داخلی نیز یکی از مهمترین مراحل صفر تا صد واردات به شمار می رود. چگونه بازاریابی کنیم؟ مشتریان خود را چگونه متقاعد نماییم؟ خود یک مبحث جداست شما باید اطلاعات کافی در این زمینه پیدا کنید و به سراغ مشتریانی بروید که در صدد خرید محصول مورد نظر هستند، در نتیجه با برقراری رابطه بسیار مودبانه و تجاری خوب آن ها را متقاعد خواهید کرد که جزو مشتریان شما باشند. در واقع شما قبل از واردات مشتریان خود را شناسایی کرده و پس از ترخیص محموله دیگر نگرانی عدم فروش محصول مورد نظر را نخواهید داشت. حال اینکه بازاریابی و پیدا کردن مشتری خود یک پروسه پیچیده و زمانبری است که نیاز به کسب تجربه و اطلاعات بسیار زیادی دارد.
بهترین روش تجارت بین المللی
آمارها نشان می دهد که بیشترین حجم واردات و صادرات توسط روش حمل و نقل دریایی صورت گرفته است و این روش را می توان یکی از رایج ترین روش های حمل و نقل واردات و صادرات برشمرد. چرا که نصف زمین را آب فرا گرفته و اکثر کشورهای جهان نیز به آب های آزاد دسترسی دارند، به همین منظور می توان برای واردات و صادرات با هر کشوری این روش را انتخاب نمود. روش حمل و نقل دریایی همانگونه که از نام آن پیداست از طریق آب های آزاد دریاها و اقیانوس ها و همچنین وسیله نقلیه همانند کشتی و لنج های بزرگ صورت می گیرد. شما به هنگام ثبت سفارش خرید از چین بایستی روش مناسب حمل و نقل را نیز انتخاب کنید که مناسب ترین روش شامل روش دریایی است. معمولاً با کمک روش دریایی می توان با اکثر کشورهای دنیا به تجارت پرداخت و یکی از مناسب ترین روش ها برای مسیرهای طولانی به شمار می رود.
مهمترین مزیت هایی که روش حمل و نقل دریایی دارد، مقرون به صرفه بودن قیمت آن است و اینکه شما هیچ گونه محدودیتی را از جانب حجم محموله وارداتی ندارید. اما برعکس در روش هوایی هم هزینه ها بسیار زیاد است و هم از نظر حجم محموله وارداتی شما محدود هستید. حال اینکه اگر کشور صادرات چین باشد شما پس از خرید و ثبت سفارش خرید از چین بایستی یک روش مناسب را متناسب با شرایط حاکم انتخاب نمایید. معمولاً برای تجارت با چین نیز روش دریایی یکی از مناسب ترین و مقرون به صرفه ترین روش هایی است که اکثر تجار برای واردات و صادرات از آن استفاده می کنند، مگر اینکه محموله وارداتی جزو مواد غذایی باشد که امکان فاسد شدن آن با حمل و نقل دریایی وجود داشته باشد. حتی گاهی نیز شما مجبور هستید برخی از محموله های بسیار مهم و ضروری را در مدت زمان کمی وارد کشور نمایید و از این رو انتخاب روش هوایی توصیه می گردد. در هر صورت روش دریایی بهترین و مقرون به صرفه ترین روش به شمار خواهد رفت.
نتیجه
همانگونه که اشاره شد، واردات به عنوان تجارت بین المللی جهت تامین محصولات مورد نیاز هر جامعه صورت می گیرد. حال اینکه شما برای وارد نمودن محصول مورد نظر بایستی گام های زیادی را پشت سر بگذارید و به نوعی قرار است از هفت خان رستم بگذرید. آشنایی با صفر تا صد تجارت بین المللی جزو اولویت های تمام تجار است؛ چرا که در صورت نداشتن تجربه و اطلاعات کافی نمی توانید به خوبی از عهده کارها بر آیند. می توان گفت تمامی گام های تجارت بین المللی همگی مهم و حائز اهمیت هستند و در باره تمام آن ها بایستی اطلاعات زیادی کسب نمود. یکی از بهترین و مهمترین مراحل انتخاب روش حمل و نقل و ثبت سفارش خرید از چین است. همانگونه که مستحضرید، روش های حمل و نقل بسیار زیادی برای تجارت بین المللی وجود دارد اما اینکه کدام روش مناسب است باید تابع قوانین باشیم.
برای انتخاب یک روش مناسب اولاً بایستی از قوانین پیروی کنیم و در نتیجه متناسب با نوع بودجه خود و شرایط حاکم روش حمل و نقل انتخاب می گردد. اگر بخواهیم در میان انواع روش های حمل و نقل بین المللی به یکی از مقرون به صرفه ترین و بهترین آن ها اشاره کنیم، باید روش حمل و نقل دریایی را نام ببرید. از طرفی برای تجارت با چین روش های بسیار زیادی مورد توجه قرار می گیرند که معمولا مرحله ثبت سفارش خرید از چین جزو اصلی ترین مراحل حساسی است که نیاز به کسب تجربه و شناخت دارد. اگر جزو افراد تازه کاری هستید که مهارت زیادی در این زمینه ندارید بایستی از بازرگانی های خوش نامی چون علی والا کمک بگیرید. هزینه همکاری این مجموعه با شما تجار عزیز مقرون بصرفه تر از دیگر مراکز می باشد.
اعلامیه ارز چیست
اگر مشغول امور واردات و صادرات باشید باید از این موضوع آگاه باشید که در تجارتهای بینالمللی جهت پرداخت هزینههای خرید فروش از ارز استفاده میشود. اینجاست که تجار با عبارت اعلامیه ارز روبهرو خواهند بود که سرو کار زیادی با آن خواهند داشت.
در تعریف چیستی این موضوع باید گفت که این اعلامیه نوعی سند بانکی است که در آن مبلغ ارزی که جهت خرید کالا و محموله انتقال پیدا کرده و همچنین میزان ارز ریالی آن و تاریخ گشایش اعتبار آن ثبت میشود.
نکات بسیاری از جمله شرایط تایید اعلامیه ارز وجود دارد که باید از آنها اطلاع پیدا کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا با جزئیات مهم در مورد این سند آگاه شوید.
آنچه در این مقاله بدان پرداختیم شامل:
اعلامیه ارز چیست
شرایط تایید اعلامیه ارز
فرم اعلامیه ارز جهت واردات کالا
سخن پایانی
سوالات متداول
اعلامیه ارز چیست
این سند که با نامهای دیگر اعلامیه فروش، اعلامیه تامین ارز نیز شناخته میشود. سندی است که بانک بر اساس آن مبلغ وجه ارزی که انتقال پیدا کرده است را به ازای خرید کالا یا ارز ریالی اختصاص میدهد، همچنین تاریخ افتتاح اعتبار سندی را نشان میدهد.
از این سند به عنوان مجوزی جهت ترخیص کالا نیز استفاده میشود. این کار براساس اعلام کد رهگیری ۱۴ رقمی توسط بانکهای عامل از سوی بانک مرکزی قابل انجام است. طبق این نامه، اعلام کد رهگیری ۱۴رقمی از جانب بانک مرکزی به سازمان گمرک کشور در سامانه جامع امور گمرکی از راه مکانیزم تبادل اطلاعات و مشاهده آن در پنجره واحد فرامرزی امور گمرک (EPL) به معنی این است که تایید و صدور اعلامیه ارز انجام گرفته است. فرمهایی که باید در طی درخواست اعلامیه تکمیل شود:
فرم Full Telex یا (تلکس کامل)
این فرم فول تلکس شامل مواردی مانند مشخصات خریدار کالا، میزان اعتبار و نوع اعتبار از جانب بانکی که مسئولیت گشایش اعتبار را برعهده دارد، است. این فرم بعد از تکمیل به بانک کارگزار فرستاده میشود سپس بانک کارگزار بعد از دریافت آن، مندرجات این فرم را به فروشنده کالا ابلاغ میکند.
فرم ابلاغ دریافت اسناد از جانب بانک کارگزار
بعد از اینکه فروشنده کالا را موجود کرد، اسناد حمل را به بانک کارگزار تحویل میدهد؛ سپس بانک کارگزار اسناد را به بانکی که کار گشایش اعتبار را به انجام میرساند، ارسال میکند و بانک ذیربط طبق این فرم، اسناد را به شخص خریدار ابلاغ میکند.
کاغذ اعلام پرداخت وجه به فروشنده
این کاغذ شامل موارد زیادی از قبیل :
شماره اعتبار
مشخصات شخص خریدار
اطلاعات بانک کارگزار
میزان وجه پرداخت شده جهت اعتبار
اسنادی که توسط فروشنده به بانک ارائه شده
فرمهای اسناد حمل و نقل
لوایح زمین یا (Bills Of landing)
فاکتور تجاری یا (Commercial Invoice)
گواهی مبدا یا همان (Certificate Of Origin)
لیست بسته بندی یا (Packing List / لیست پکینک)
سند معوق
پس از تحویل گرفتن اسناد حمل، کالاهای خریداری شده از جانب بانک کارگزار که مبلغ پرداخت شده از طرف آن بانک انجام گرفته، این فرم به کار گرفته میشود. به همین منوال معادل هم ارز، وجه کالای خریداری شده (سندهای پرداخت شده) به حساب بدهکار و خریدار واریز میشود.
فرم اعلامیه ارز جهت واردات کالا
فرم این اعلامیه برای ترخیص کالا، از گمرک دریافت میشود. پول فروش ارزی کالایی که واردات آن انجام شده است و پرداخت ارز از طرف بانک مرکزی به بانک کارگزار، همراه با صدور اعلامیه فروش مشخص میشود. گمرک با فرم اعلامیه فروش کالا را به خریدار تحویل میدهد. این فرم شامل موارد زیر است:
میزان وجه منظور شده جهت اعتبار
شماره فاکتور
اطلاعات اعتبار
رقم ثبت سفارش
تاريخ گشايش مبنی به تحويل کالا با نظر داشتن اسناد ارائه شده توسط متقاضى
فرم رسید سندهای حمل
بانکی که وظیفه گشایش اعتبار را به عهده دارد اسناد را زمان فرم رسید اسناد حمل، تحویل مشتری میدهد. سپس مشتری این فرم را امضا میکند و تعهد میدهد که از تاریخ امضاء فرم تا حداکثر 3 ماه برگ سبز گمرکی تحویل بانک گشايشکننده اعتبار دهد.
تلکس رسید اسناد یا (Acknowledge Recept)
براساس فرم تلکس اسناد، بانک گشايش کننده که اعتباردهنده است و بهعنوان بانک کارگزار دريافت سندها، تاریخ و مبلغ اعتبار را تائيد مىکند.
فرم پروانه ورودی
طی فرایند ترخیص کالا، فرم پروانه ورودی صادر و تحویل خریدار میشود.
شرایط تایید اعلامیه ارز
طبق مصوبه هیات وزیران در حیطه اصلاح مفاد بند ۵ آن که شامل اخذ تعهد از واردکنندگان به دلیل پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز و همچنین صدور اعلامیه از جانب گمرک کشور به عنوان مجوز جهت ترخیص کالا از جانب بانکهای عامل اشاره دارد.
با عنایت به فرآیند موجود دریافت کد رهگیری ۱۴ رقمی از طرف بانک مرکزی به گمرک کشور در سامانه جامع امور گمرکی از راه مکانیزم تبادل اطلاعات و مشاهده آن در پنجره واحد فرامرزی امور گمرکی به معنی صدور اعلامیه تامین ارز است؛ پس از دریافت اطلاعات لازم به کد رهگیری اشاره شده در سامانه گمرک به معنی دریافت تعهدنامه موضوع مصوبه مورد اشاره بالا از جانب بانکهای عامل هم خواهد بود.
سازمان گمرک کشور شرایط جدید تایید و صدور اعلامیه را عنوان کرده است. سازمان گمرک در نامهای به بانک مرکزی درباره اصلاح بند ۵ مربوطه ارزی مبنی بر دریافت تعهد از واردکنندگان جهت پرداخت مابهالتفاوت ارزی، بیان داشته است که صدور این سند به عنوان مجوز مرخص کردن کالا توسط بانکهای عامل با عنایت به اعلام کد رهگیری ۱۴ رقمی از جانب بانک مرکزی قابل انجام است.
با عنایت به مصوبات شورای امور اجرایی فناوری اطلاعات، میتوان پنداشت که قابلیت ارسال اطلاعات اعلامیه به سازمان گمرک با بهره گیری از سامانه تجارت افزوده شده است. بدین جهت همه تجار و بازرگانان لازم است که طبق سند راهنمای پیوست از بخش مدیریت مجوزهای لازم جهت ترخیص کالا در فرایند عملیات گمرکی، اطلاعات مربوط به اعلامیه ارز خودشان را به گمرک کشور ارسال کنند.
سخن پایانی
در امور بازرگانی و تجارت فرامرزی و بینالمللی برای مراودات مالی خود از ارز استفاده میشود. در این مقاله بیان کردیم که اعلامیه ارز چیست و چگونه باید تخصیص یا تامین شود، کاربردها و تمام جزئیات درباره آن را عنوان کردیم. در مراودات تجاری سندی است که بانک بر اساس آن مبلغ وجه ارزی که انتقال پیدا کرده است را به ازای خرید کالا یا ارز ریالی اختصاص میدهد، همچنین تاریخ افتتاح اعتبار سندی را نشان میدهد.
سوالات متداول
اعلامیه ارز چیست؟
این سند با نامهای دیگر نظیر اعلامیه فروش و اعلامیه تامین ارز نیز شناخته میشود سندی است که بانک بر اساس آن مبلغ وجه ارزی که انتقال پیدا کرده است را به ازای خرید کالا یا ارز ریالی اختصاص میدهد همچنین تاریخ افتتاح اعتبار سندی را نشان میدهد
فرم فول تلکس چیست؟
این فرم فول تلکس شامل مواردی مانند مشخصات خریدار محموله و ذینفع، میزان اعتبار و نوع اعتبار از جانب بانکی که مسئولیت گشودن اعتبار را بر عهده دارد، است. این فرم بعد از تکمیل به بانک کارگزار فرستاده میشود؛ سپس بانک کارگزار بعد از دریافت آن، مندرجات این فرم را به فروشنده کالا ابلاغ میکند
شرایط تایید اعلامیه ارز چیست؟
با عنایت به مصوبات شورای امور اجرایی فناوری اطلاعات، میتوان پنداشت که قابلیت ارسال اطلاعات اعلامیه به سازمان گمرک با بهرهگیری از سامانه تجارت افزوده شده است. بدین جهت همه تجار و بازرگانان لازم است که طبق سند راهنمای پیوست از بخش مدیریت مجوزهای لازم جهت ترخیص کالا در فرایند عملیات گمرکی، اطلاعات مربوط به اعلامیه ارز خودشان را به گمرک کشور ارسال کنند.